Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevyhnutelný vývoj k NWO - opravdu?

"Konečnou podobu NWO nechávám otevřenou, nechci spekulovat, pouze se zajímám o směr vývoje a jeho možné důsledky.", napsal autor článku Vlastimil Podracký. Článek mně zaujal natolik, že odpovídám autorovi touto poznámkou - blogem.

Koho by nezajímala budoucnost vlastní a budoucnost jeho "následníků"? Když umřel můj otec, našla jsem v knize "Vzpomínky na budoucnost" jeho dopis panu Dänikenovi starý zhruba 30 let. Nesouhlasil s Dänikenem a s našim pohledem na mimozemšťany.

Obyvatelé této planety nebudou v našich kosmonautech vidět božstvo, naopak naši kosmonauti strnou v úžasu. Budou zmatení  jako když lesní laň zabloudí do obce a občané ji obklopí a chytnou aby si  s ní pohráli a zase ji pustili na svobodu. Nekraťme uzdu fantazii a jděme dál. S čím jsou největší nesnáze mezi lidmi na zemi? Člověk má svobodnou vůli, může dokonale podle této svobodné vůle, i když je v tom určitá zrůdnost, rozhodnout se jinak myslet, jinak mluvit a jinak jednat. Z toho vznikají největší společenské krize.A nyní si představte, že obyvatelé té planety, kterou si vybrali pro přistání naši příští kosmonauti, jsou uzpůsobení tak, že není u nich odtržení myšlení, mluvení a jednání, nýbrž všechny tyto tři prvky jsou v naprostém souladu a projevují se zároveň. Nepoužívají artikulované řeči, kterou dnes my pokládáme za vrcholný nástroj myšlení a dorozumění, nýbrž jejich řeč je nádherná hudba, zpěv, který je v souladu s jejich myšlením a jednáním.Celý dopis: http://zdenula-i.bloger.cz/Ze-zivota/Poklady

Nejsou zde však mimozemšťané, není zde NWO, tak si tu cestu musíme projít. Pointa se snad dostaví v závěru. Nyní k článku Vlastimila Podrackého - Nevyhnutelný vývoj k NWO? a otázkám v něm navozených, k článku: http://podracky.bigbloger.lidovky.cz/c/451917/Nevyhnutelny-vyvoj-k-NWO.html Odrážky s tečkou jsou z článku, zbytek moje reakce nebo komentáře.

  • Jak bude vypadat "nový člověk"?
  • "Vadí národní a státní kolektivy"
  • "Svět bez hranic" a "člověk bez identity"
  • "Chování kosmopolitů"
"Jak lvové bijem o mříže, jak lvové v kleci jatí, my bychom vzhůru k nebesům a jsme zde zemí  spjatí....", Jan Neruda, Písně kosmické. Kosmopolitismus (z řec. kosmos, svět, a polis, obec), česky světoobčanství, je teoretický postoj člověka, který chce být občanem kdekoli na světě.

  • "Ztrácíme pravidla, vzniká morální chaos"
Vybaví se Masarykovo "Kdo byl slušný, bude slušný i nadále". Jsou videa, které si pustím třeba 3-4 krát, jsou tak znělá nebo melodramatická, že některé z nich uvíznou v hlavě, obdobně jako některé písně .

  • Kolektivy národní (státní), třídní a náboženské vždy musely mít pravidla. Otevřený svět je nemá. Ústupem od kolektivů nastává ústup výchovy v pravidlech, vzniká morální chaos, nikoliv vždy jen vinou špatných lidí, kteří by snad nechtěli pravidla dodržovat, ale prostě proto, že základní pravidla života se vytratila, a lidé nevědí, jak se mají chovat, co je správné a co nikoliv. Zákony se stanovují podle momentálních zájmů a potřeb, nejsou morální autority 
Protože je zájmů hodně, vytváří se zdání, že je třeba zákonů jako zboží v obchodech a s odpovídající úderností reklamy. Nedbá se na jejich dodržování, neb ani dodržovat nejdou, ale na jejich další množení. Dalšími zákony se pouze množí chaos a ztrácí se povědomí o morálnosti. 

  • Toto reálné opatření je multikulturalismus, tedy zřízení jakéhosi mixu národů a kultur, které potom nebudou mít jinou možnost než vytvořit podmínky k multikulturnímu soužití a vzájemné rozpory je povedou k nepevnosti postojů proti vnější vládě.
?Multikulturalismus je myšlenkový a politický směr (kulturní ideologie), který zastává stanovisko, že v jednom demokratickém státě mohou společně žít nejen jednotlivci, ale i skupiny s různou kulturou a zdůrazňuje prospěšnost kulturní rozmanitosti pro společnost a stát. Je živý v zemích, jejichž obyvatelé pocházejí z rozdílného kulturního prostředí a v některých z nich se uplatňuje i jako konkrétní politika státu. Cílem je politicky sjednotit všechny občany bez ohledu na jejich původ, rasu či přesvědčení, a to tak, že si pokud možno zachovají své kulturní odlišnosti. (z Wikipedie)Poznámka: Kulturní odlišnosti, nikoliv právní, například právo šaria. Terorismus rovněž není kulturní odlišnost, stejně jako džihád. Terorismus, džihád a šaria, jsou prvky asociální, pohrdající bezpečnosti a právem na život.  

  • Kromě přirozeného procesu globalizace podporovaného technickými prostředky a snaze ekonomických subjektů po otevřeném obchodu, je viditelná také ideologická a mocenská snaha o prosazení vnější moci a odstavení demokraticky zvolených orgánů, které jsou nositeli kolektivní vůle národů.
?Kultura a zboží může přicházet zevně, zákony však zevnitř (státu). Na co by jinak stát byl? Jako sluha vyšší moci. 

  • Cílem je ovládnout politické strany, proto se také sleduje politické strany vytvořit jako malé s několika lidmi, kteří se potom snadno ovládnou, nikoliv strany lidové s velkým počtem členů a demokratickou vnitřní strukturou. Další cíl je vytvořit co nejvíce nevolených orgánů a státních organizací
  • Zdá se, že podstata vývoje k NWO byla už odhalena, nositelé NWO se projevili v obhajobě přijímání migrantů majících vytvořit multikulturní společnost a nastává střet domácích demokratických a lidových sil s nadnárodními silami a aktéry a jejich domácími vazaly.
  • Protestní hnutí ukazují, že jsme na začátku střetu mezinárodní oligarchie zastoupené svými dobře vybavenými vazaly se skupinami, které ještě neztratily tradiční pojetí státu a národa. 
  • Tradiční pojetí státu jako oddělené samostatné jednotky s vlastní kulturou a pravidly ovšem musí mít připravená řešení vztahů s ostatními, najít takovou formu EU, která bude vyhovovat z hlediska vzájemných vztahů, ale nebude omezovat vnitřní suverenitu.  

_______________________________________________________________

Závěr: Lze nalézt, patrně ve fenomenologii, že problém je třeba zabalit, do kuličky a zkoumat jej jako celek, zabalit proto, aby mohl být zkoumán ze všech stran. Přesný opak toho co děláme, že zkoumáme problém minutu po minutě, za dva dni mu nevěnujeme už žádnou pozornost, on se může rozrůst do dalšího mega rozměru a roky dál bujet.

Sestřelené letadlo a neodhalení kdo jej sestřelil. Neoznačená vojska na různých územích. Kdo vlastně bombarduje v Sýrii lidská obydlí. Jak mají Řekové a Itálie střežit hranice Schengenu?  Mega objem migrace atd.  

Opakovaně narážíme na zmínky o zemském zřízení a jeho výhodách. Zemi můžeme milovat, stát nikoliv. Stát je nástroj, má instituce, které mají zajistit, co si občan sám zajistit nemůže, například bezpečí, legislativu a obranu. Význam slova politika se odvíjí od "polis" = obec, opět územní celek. Vztah máme zpravidla k zemi, k místu, obci, místu narození, místu bydlení či pobytu. V neposlední řadě k planetě Zemi, v tomto směru lze být kosmopolitní. Pokud sousední země ničí ovzduší, dotkne se to i nás, stejně jako ničení pralesů v Amazonii.

Bezesporu směrujeme k NWO (novému světovému řádu), jde o to, zda bude mít rozměr přirozeného světa pro zachování života na Zemi. Opak je onen obchodní duch uznávající rostoucí objemy, zisky a za jejich účelem preferující globalizaci, s průvodním jevem plevelní a vyčerpávání bohatství naší planety, doprovázené korupcí a neomezenému diktování pořádků.

Máme tedy dvě možnosti směrování: Planeta Země pro život nebo směr k jednomu velkému byznysu. První lze maximalizovat, pokud se maximalizuje to druhé, mnohého oligarchu nebo byznys spolknou ti větší, až zůstane nakonec jediný a poslední. Díky tomu že ostatní postavil do pozice poddanské, nebude mít odbytiště a asi se zhroutí sám do sebe, nebo jej čeká osud podobný Krakenovi, lidé jej nakonec přemohou.

Hranice mezi oběma rovinami vývoje, a) Země, b) Byznys, budou místy nezřetelné a mohou se prolínat, jedno bez druhého nelze. Záleží zda ti "bohatší" přistoupí na hru a riziko, býti polapen těmi ještě většími predátory. Je otázkou zda někde v podvědomí mají pud sebezáchovy a povědomí o tom, jak vymřeli brontosauři. Zůstat sám na zplundrované planetě není příliš povznášející. Možná bude vše daleko prostější, každý ví, že bez odbytiště není odbyt a zisků. Boj o odbytiště nevede přes chudnutí zákazníků. Mohou zotročit lidstvo, planetu mohou pouze zničit, ta je v konečném důsledku zahubí sama.   

Příliš dlouhý text, bude chtít zkrátit nebo transformovat do textu jiného formátu, snad písně. S přibývajícími problémy nabídnout rozuzlení o délce tuctu řádků je téměř nemožné.  Dějiny měly Damoklův meč a Gordický uzel, nás ovládají média, zbytek dokoná náš všeobjímající těkalismus.Damoklův meč jako stav nebezpečí ohroženého štěstí a Gordický uzel jako rozhodné řešení složité situace.

NWO by měl mít své jméno, dokud nebude mít jméno, nevznikne. Napadlo mně "ratio" (uvažovat), uvažování o tom, jak nový světový řád udělat lepším a vyspělejším. Nebo "harmony" (soulad) v duchu onoho dopisu panu Dänikenovi nebo souladu života člověka s přírodou.

 

 

Autor: Zdenka Wagnerová | sobota 11.6.2016 19:08 | karma článku: 15,53 | přečteno: 683x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Ve stavu beztíže - galerie SOKOL

Vydali jsme se na vernisáž fotografií Jana Jirkovského v Galerii SOKOL. Návštěvu jsme spojili s poznávání Prahy i naší historie, převážně spjaté se sokoly, jejich činností sportovní, hrdinskou a bojovou nevyjímaje..

21.1.2024 v 19:05 | Karma: 4,90 | Přečteno: 126x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Kam jdou ty mašiny aneb B7 roku 2023

Vítěz B7 2023 na otázku v cíli jaké to bylo odpověděl: "Masakr". Osobně jsem se B7 účastnila podruhé jako "divák", tj. na pohyblivých stanovištích jsem morálně podporovala dceru. Takový nezapomenutelný zážitek a skvělá atmosféra.

3.9.2023 v 16:16 | Karma: 15,62 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Dva dny dovolené před dovolenou

Jedním ze stresů před dovolenou bývá balení kufrů, případně jejich permanentní oranizace a kontrola. Letos náhoda způsobila, že naše kufry odjely do Prahy místo v neděli už v pátek a my máme dva dni k dobru. A zasloužené.

17.6.2023 v 8:16 | Karma: 7,48 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

Hody z pohledu sokolů a to místních i župních. Náměšť na Hané je veskrze hanácká místo, přesněji městys, pod malebným zámkem a pod Hánáckým Mont Blankem - Velkým Kosířem. Hody tam bývají krásně hanácké.

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80 | Přečteno: 190x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

Právě podruhé jsem se účastnila srazu blogerů, za pozvání děkuji Johnu Blackovi a stejně tak děkuji zbytku účastníků za již druhé vlídné přijetí. Moravská Třebová nás přivítala opravdu květnovým počasím, bylo veskrze přívětivo.

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89 | Přečteno: 388x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.