Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Se Zdenkou Wagnerovou diskutujeme na http://d-ecko.webnode.cz/novinky/ čtyři základní příčiny krize, kterou jinak vidíme okolo sebe a jejímž výsledkem jsou i ony sobotní pochody. Popis oněch čtyř základních příčin je v mém článku http://podracky.bigbloger.lidovky.cz/c/451041/Novorocni-diskuse-o-principech.html na Lidovkách. Myslím si, že začít musíme od příčin a to těch úplně nejpodstatnějších: 1/ morální stav společnosti (eskapismus) 2/ Špatné funkční rozdělení peněz 3/ přelidnění zaostalého a vymírání vyspělého světa 4/ ekologie.

1 0
možnosti

Nevím o jaké krizi konkrétně hovoříte. Já jsem měl za to, že zde je řeč o krizi migrantské.

Jinak ale krizí existuje celá řada, od ekonomických po politické. Ale to je o dost širší téma a ne vše se migrantské krize dotýká..

Myslím si, že obecně jsou základní preference všech občanů a voličů zleva doprava shodné: chtějí žít v míru, mít práci ze které se dá důstojně vyžít a cítit se bezpečně ve své zemi a ve svém domě.

Za krizi politiky považuji to, že uvedené jim v dnešní době může slíbit jedině populista...

0 0
možnosti

Pokud jste pro imigranty, riskujete nařčení že ohrožujete budoucnost našich dětí. Pokud jste proti nim, riskujete nařčení, že je vám lhostejné lidské utrpení.

Nejhorší na tom je, že se diskuze vždycky zabývá pouze následky a ne příčinami obrovské tragédie ke které dochází.

Vůbec se nemluví o tom jak byla po léta provozována takzvaná pomoc rozvojovým zemím. I ty nejchudší země už několikanásobně splatily dluhy u finančních institucí a přesto to nestačilo ani na zaplacení úroků.

Takováto pomoc rozvrátila tradiční kmenové struktury a vytvořila proudy bezprizorných osob, které se přes periferie metropolí chudých zemí začaly přelévat přes hranice zemí a kontinentů.

Pak byly vojenskými údery destabilizovány země, přes které dříve uprchlíci nemohli do Evropy proudit.

A teď žasneme nad masivním stěhováním národů, které jsme i my (jako členové NATO) pomohli uvést do pohybu.

Finanční instituce, které díky rozvojové pomoci závratně bohatly ani armády, které si udělaly z mnoha zemí vojenskou střelnici, nevidí důvod se k uprchlíkům hlásit.

Boj o imigranty (nyní vedený už i v ulicích Prahy) - ať dopadne jakkoliv - uvedená mnohem závažnější selhání euroamerické politiky nevyřeší.

1 0
možnosti
Foto

Shrnul jste věcně a stručně příčinu jednoho z ohrožujících jevů.

Zmínila jsem, že se jedná o to, co každý může udělat na své úrovni, občanské, řekněme regionální, (Prof Zelený mysleme globálně jednejme regionálně).

V jednom článku nelze vše shrnout, proto byly uvedeny další odkazy, na příčiny, Nadčasový humanismus, ohrožující jevy atd.

Díky sítím se "náš region" poněkud rozšiřuje, nese ale také další nebezpečí, viry, verbální napadání, má ale i pozitiva.

Bránit se nebo se podvolit všemu co nás ohrožuje?

Sobota nedopadla dobře, ranní zpráva - Pokus o podpálení ubytovny.

To přece nechceme - hořící ulice ! Nechceme ani létající dlažební kostky a napadání se navzájem.

Praha v celoevropském měřítku nedopadla dobře. Roztříštěnost demonstrujících byla zřejmá předem.

Můžeme příště postupovat uceleněji nebo donekonečna "analyzovat" co to rozpolcenost způsobuje. Bojíme se ztráty bezpečí a pustili jsme "do sebe", rozdělení do několika klanů.

Díky za Váš pohled a názor :-)

0 0
možnosti

Kdybych nezažil ty statisíce imigrantů, kteří se prohánějí po území EU, nikdy bych nepochopil co znamená výraz "bezohledná humanita".

7 0
možnosti
Foto

Slova, slova, slova....

1 0
možnosti
Foto

Co byste rád? Zapívat to? Poslat video? Zatančit?

Řekněte :-) MÁME PŘECE SLOVO, taky OVM. Máte slovo, myslím to vážně :-)

1 0
možnosti

Tak ještě udělejte krůček zpátky.

Co patří k základním funkcím státu? Zajištění vnější a vnitřní bezpečnosti.

A až si budeme jisti, že tohle bude fungovat, pak je čas na humanitu.

5 0
možnosti
Foto

Co kdybyste Vy udělal krůček vpřed?

Nebo čekáte, že nějaký jeden Geroj přijde s kompletním řešením, hned v úvodu vše popíše, včetně jmen pohraničníků a jmen uklízeček ve vlaku a na hradě?

Jinak: Místo velitele Pohraniční stráže je volné. Berete? :-)

Stejně se mi jeví, že nebezpečí jde i zevnitř a nejen dnes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.