Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No vidíte, i já jsem byla v Děčíně spolu s kamarády ze smíšeného sboru Gaudium Praha! Původně jsme měli mít koncert na zámku, ale sokolský ples měl přednost :-), tak jsme měli koncert v synagoze spolu s Děčínským smíšeným sborem. Zámek jsme si aspoň v sobotu odpoledne prohlédli...

0 0
možnosti

J15o61s48e82f 89P66o59t95r

28. 9. 2022 22:33

Je to pěkný článek.

Ale když říkáte :"Závěrem: Zažili jsme část něčeho, co stmeluje společnost, co společnost modeluje, něco mimo politiku, s hlubokým vztahem k naší republice, zažíváme nefalšované vlastenectví." proč se nezmíníte o tom, že oba zakladatelé Sokola byli etničtí Němci? A jak tedy k tomu došlo, že založili Sokol, o němž jejich němečtí sousedé mluvili jako o české polovojenské nacionalistické organizaci?

0 0
možnosti
Foto

Hlásili se k české národnosti. Jistou dobu, po válce, fungovali jako hradní stráž, ovšem beze zbraní, měli jen šavle.

Byla a je to vlastenecká organizace. Jen jedovaté jazyky, nepochopení a závist mluví o nacionalismu.

Pravdou je, že se traduje: Nebýt sokolů, nebyly by legie a nebýt legií, nebylo by Československo. Sokol dbal na fyzickou zdatnost a té bylo v armádě třeba, také k přežití. Ale nešlo jen o svaly, že ano? :-)

0 0
možnosti

Nějak jste ta data narození popletla ...100 let? Ale jinak R^ za obrázky i článek:-)

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Jdu to opravit. V samém soustředění jsem ujela.

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 4,90
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.