Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Masakry v Turecku, Kurdové a naše spravedlivé rozhořčení

Jak je vidět, masakr na Kurdy v Turecku, před očima celého světa nikoho příliš neruší. "Jak můžeš klidně spát?" zněla legendární otázka .... Jak asi spí rodiče malého Miraye, pokud jsou ještě naživu, tam někde v Cizre v Turecku?

Miray se narodil počátkem prosince, pro nás v době Adventu. Dožil se 35 dní, pak jej zabila střela turecké armády. Narodil se kurdským rodičům v Turecku. Turecko likviduje občany státu tanky, děly a střelbou. Zpochybňuje výsledky voleb, zatýká zvolené zastupitele ale hlavně na obyvatele Cizre, možná i jiných měst, posílá státní armádu. Turecko, stát který je členem obranné aliance NATO a rádo by vstoupilo do EU.

Krev se ve mně vaří nad potupou lidských práv OSN, potupou NATO a taky Evropy. Mnozí z nás, já nikoliv, jezdili do Turecka na dovolenou, kupovali tam zlato, chytali bronz a navštěvovali turecké trhy, občas navštívili antické památky. Zbytek už nezajímá, nezajímá genocida na vlastních občanech byť jiné etniky.  Majorita dbá ochrany menšin, zaznívá z lidských práv.

Kdo jsou Kurdové snad každý ví, jsou jedni z mála, kdo je schopen se postavit zrůdnosti Daeš - Islámskému státu, žijí na území čtyřech států a je jich kolem 40 milionů. Jsou hrdí, mají svůj  jazyk, přísloví, zvyky a možná i něco společného s námi. Mají vztah k tradicím a ctí lidská práva a svobody, proto jsou snad obětí genocidy srovnatelné s genocidou minulého a předminulého století.

Máte odvahu se podívat do očí matky, otce dítěte, kterému vláda zabila dítě, dítě třináctileté nebo sotva narozené?

Jak můžete klidně spát?

Jak můžete, obávat se pár set či tisíc uprchlíků před totalitními a vraždícími genocidními režimy, a veškerou pozornost upírat na extrémismus a terorismus, kterému nemáme šanci ani předpoklady se bránit, které jsme ještě před rokem či dvěma ignorovali, podceňovali a znevažovali? 

Jak chápeme, že Řecko přijme 9.900 uprchlíků za první lednový týden, kdy moře je rozbouřené a studené? Ti "líní a zadlužení" Řekové, jak prohlašují politici a média.

Jsou to věci nepochopitelné, pro celou kulturní a vzdělanou Evropu. Média, politici i odborníci mlčí, protože by si mohli na Kurdské etnice popálit prstíčky. Rozumět mohou jen ženy, matky, pro něž dítě je posvátné, je jejich poklad a kdyby to dítě někdo napadl promění se ve lvice. Trest je jim lhostejný, mládě jsou od přírody schopné bránit, za cenu vlastního života.

"Jak můžeš klidně spát?", je slavná otázka, kterou John Lennon položil v písni Paulu McCartneymu po jejich rozchodu. Obdobně se ptá Erik Best brzy po novém roce, 4. ledna, kdy ještě doznívaly naše Pé eFka s přáním všeho nejlepšího, ale ptá se politických "elit". Těch elit pořádající summity a zakládající rady pro vše možné a za peníze jejich poplatníků. 

"Humanita je náš poslední cíl národní a historický, humanita je program český", T. G. Masaryk. Dokonce i takový humanista jako byl Tomáš G. Masaryk dokázal říct: „Kdyby mě někdo napadl, umlátím ho cihlou i kdybych ji měl vyrvat ze zdi.". Nevíme však co by řekl, kdyby někdo napadl jeho děti s cílem je zabít, navíc armádou vlastního státu. Nevíme co by řekl, vidět armádu státu projíždět tanky jejich vesnice, bourajíce jejich domy a zabíjející vše živé, pokud nestihli uprchnout jinam.

Petice za a proti očkování našich dětí letí internetem, v jiných zemích na tyto děti dětí letí střely a granáty. Kdo tohle šílenství má šanci zastavit? Najde se jeden nebo dva spravedliví, co nás ochrání Sodomy a Gomory?

Takovýto článek je otázkou pár minut, v zoufalosti nad osudem lidí a dětí pod palbou děl. Smrt dětí je otázkou dílku vteřiny, náprava věcí zdlouhavých jednání. Tak pohněte kostrou elity, jde o životy civilistů a malých dětí, budou zabiti ony, budou zabiti jejich rodiče.

Jak můžete klidně spát, elity křesťanské kultury nad masakry civilistů?

Politickou cestu včetně její zodpovědnosti jste si vybrali sami, nyní je tah na vás, čas konat, ve jménu spojených národů (OSN), proti barbarství, které mělo zůstat zakonzervováno ve století minulém. Minulá století si barbarství vybraly na dlouhý čas, nastupuje doba humanity, doba dialogů střídající nesmyslnost řeči děl a střel kanónů do civilistů. Pokud není Turecko Daeš a je členem NATO, lze s ním vést dialog. 

Článek je tzv. střelený od pasu v rozčilení. Turci se také s mířením moc nepářou, ať jde o děti, civilisty či letadla.

 

Další osudy Kurdů a Kurdek: http://zdenkawagnerova.blog.idnes.cz/c/475087/zeny-v-politice-a-svet-kolem-nas.html 

Obdobně lze nalézt seznam zavražděných mladých  Kurdů:

Smutné čtení a zprávy z Turecka, naší oblíbené dovolenkové destinace.

Autor: Zdenka Wagnerová | sobota 9.1.2016 20:23 | karma článku: 25,65 | přečteno: 648x
  • Další články autora

Zdenka Wagnerová

Ve stavu beztíže - galerie SOKOL

Vydali jsme se na vernisáž fotografií Jana Jirkovského v Galerii SOKOL. Návštěvu jsme spojili s poznávání Prahy i naší historie, převážně spjaté se sokoly, jejich činností sportovní, hrdinskou a bojovou nevyjímaje..

21.1.2024 v 19:05 | Karma: 4,90 | Přečteno: 126x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Kam jdou ty mašiny aneb B7 roku 2023

Vítěz B7 2023 na otázku v cíli jaké to bylo odpověděl: "Masakr". Osobně jsem se B7 účastnila podruhé jako "divák", tj. na pohyblivých stanovištích jsem morálně podporovala dceru. Takový nezapomenutelný zážitek a skvělá atmosféra.

3.9.2023 v 16:16 | Karma: 15,62 | Přečteno: 399x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Dva dny dovolené před dovolenou

Jedním ze stresů před dovolenou bývá balení kufrů, případně jejich permanentní oranizace a kontrola. Letos náhoda způsobila, že naše kufry odjely do Prahy místo v neděli už v pátek a my máme dva dni k dobru. A zasloužené.

17.6.2023 v 8:16 | Karma: 7,48 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Hody v Náměšti na Hané

Hody z pohledu sokolů a to místních i župních. Náměšť na Hané je veskrze hanácká místo, přesněji městys, pod malebným zámkem a pod Hánáckým Mont Blankem - Velkým Kosířem. Hody tam bývají krásně hanácké.

9.6.2023 v 15:15 | Karma: 8,80 | Přečteno: 190x | Diskuse| Společnost

Zdenka Wagnerová

Blogeři, srazy a vlaky

Právě podruhé jsem se účastnila srazu blogerů, za pozvání děkuji Johnu Blackovi a stejně tak děkuji zbytku účastníků za již druhé vlídné přijetí. Moravská Třebová nás přivítala opravdu květnovým počasím, bylo veskrze přívětivo.

26.5.2023 v 12:55 | Karma: 15,89 | Přečteno: 388x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.