Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tedy nic ve zlém, ale vy máte tedy dost...8-o;-D Co byste chtěla? Detailní záběry jeho spáleného těla? Trochu seškvařené kůže přes celou obrazovku...? A ještě jedna věc - asi se k vám nedostala informace, že šlo o pacienta psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích, který se nevrátil z vycházky, takže operovat tady spekulacemi, že se snad upálil na protest proti politickým a ekonomickým poměrům je hodné jeho spolupacienta...

7 1
možnosti
VH

1. Jak víte, jaké byly pohnutky činu, když nebyla zveřejněna fakta z dopisu? (Třeba je tam napsáno, že už ho nemají rády vlastní děti či že mu utekla manželka, případně že se rakoviny bojí.)

2. Můžete dát odkaz na statistiku sebevražd za posledních dvacet let? Zřejmě ji máte dobře prostudovanou.

3. Z čeho usuzujete, že náš soucit závisí na 'sdělovacích prostředcích'?  Vy se jimi řídíte i při určování výše soucitu?

4. Že se ptají všichni Vás? Mě se nikdo nezeptal.

4 1
možnosti
VH

Paní Wagnerová, to jsou dotazy na Vás. Nemohu za to, že na ně neumíte odpovědět. Měla byste se zamyslet proč.

  Ubezpečuji Vás však, že nesmyslnost Vašich tvrzení jste záporným klikem (resp. zápornými kliky i u jiných diskutujících) ani trochu nezmenšila.

1 0
možnosti
MS

Pusťte si Novu, tam vám takové zprávy ochotně sdělí Borhyová s očima navrch hlavy. :-)

7 2
možnosti
BM

Je dobře, že to nebylo ve veřejnoprávní televizi. Považuji to hyenismus dělat mediální humbuk z cizího neštěstí. V tomto případě se jednalo o duševně nemocného člověka, který se léčil v psychiatrické léčebně.. Dělat z toho nějaké "poselství" či "apel" je holý nesmysl. Bohužel období předvánoční i vánoční způsobuje i to, že je větší riziko sebevražedných úmyslů. Osamělí lidé si tím více uvědomují svojí situaci a snadno propadnou depresi.. A to bude zřejmě i tento případ.

3 2
možnosti
IH

Navíc je docela dobře prokázáno, že televize má velký návodný vliv na lidi. Takže madam se pohoršuje, že to nedávají, pokud by to dali, pak by určitě bohužel měla možnost poukázat na zvýšený počet sebevražd upálením.

3 1
možnosti
IH

Píšete nesmysly.

Počet sebevražd po druhé světové válce rostl do roku 1970 (cca 2800 případů) , od té doby klesá, teď je to kolem 1400 - 1700 ročně.

http://www.czso.cz/

7 2
možnosti
IH

Pane Mikula, jste kromě mínusu k tématu schopen i něco smysluplného napsat?

3 3
možnosti
JS

Promiňte, myslíte, že byl nějaký problém, aby komunisté za totality prohlásili, že Palach byl duševně nevyrovnaný? Přečtěte si něco o Palachovi.

2 0
možnosti
JM

Bylo přece uvedeno,že na rozdíl od Palacha jde o duševně chorého,který se upalil ze samé radosti nad získanou svobodou.;-)

4 0
možnosti
Foto

M62i66l72a46n 52K21a22s61l

18. 12. 2014 15:50

Proč myslíte, že upozorňoval na nešvary?? Sebevětší přání se nestane samo o sobě skutečností. Byl to duševně nemocný člověk, jak jste se mohla dočíst, kdybyste nepřeskakovala... Rv

2 3
možnosti

Duševně nemocný člověk (řada lidí by řekla prostě blázen) spáchal sebevraždu...na tom se mohou pást bulvární média, ale do seriozního zpravodajství to prostě nepatří...Navíc jsem od včerejška mluvila s hodně lidmi (nejen o Vánocích, ale i současné situaci:-)) - a nikoho ani nenapadlo mluvit zrovna o tohmle bulvárním tématu

2 2
možnosti
JM

Vy víte něco víc,než vám nakukali?Jste snad jeho dlouholetá přítelkyně??

4 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.