Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemyslím si, že by nějaké době chyběly osobnosti.

Mezi desítkami milinů Evropanů se vždy bez výjimky najdou osoby všech typů. Záporné typy, jako byly Hitler a Stalin, nebo kriminální živly a skuteční zločinci jako Olga Hepnarová nebo Ladislav Hojer, přes šedivé nezajímavé a zcela tuctové myši jako Slavomír Beneš, nesmyslné sluníčkáře jako Anna Šabatová nebo Petr Uhl, až po takové vynikající osobnosti jako Churchill.

V České republice je deset milionů lidí. Vsadím se, že nejméně pět nebo šest Churchillů by se mezi nimi našlo. Ale jestliže lidé nejsou ochotni jim svěřit rozhodování nebo jestliže nejsou ochotni za nimi jít, tak nemají šanci.

Churchill řekl, že nemůže Britům slíbit nic jiného než krev, pot a slze. Oni do toho šli. Sice až poté, co nejprve hledali spásu u Chamberlaina, ale přeci jenom se do toho pustili. Pozdě, ale přece.

U nás stále ještě vyhrávají ti, kteří slíbí nikoli krev, pot a slzyl nýbrž odbourání třicetikorunových poplatků u doktora.

V době Mnichova by u tehdejších Britů neměl ani Churchill žádnou šanci. O dva roky později už ji měl. Ale to se nezměnil ten Churchill. To se změnili ti Britové.

Dokud neuděláme totéž, je zbytečné se bavit o tom, že bychom nějakého Churchilla potřebovali. Nejprve musíme sami být schopni jít za takovými Churchilly a teprve potom má cenu, abychom je hledali. A i kdyby takový Churchill byl jenom jeden z dvou nebo pěti milionů, tak při současném počtu Evropanů by jich bylo dost.

Churchillové se prostě najdou vždy, jako e najdou vždy všechny ostatní typy osob. Jde jen o to, aby jim lidé dali šanci.

1 0
možnosti

Tak nevím mám-li vůbec něco psát.Na výzvu jsem již třikrát psal to co považuji za možné řešení.A bohužel najednou všechny mé příspěvky zmizely-prostě odezva žádná.Mám tomu rozumět,že diskuze se povoluje jen v "obecné rovině" a názory vycházející z rozboru předchozích poznatků nejsou -slušně uvedeno-zatím žádoucí.Proč tedy ztrácet čas uváděním toho co kdo řekl,když to předkládá někdo kdo není osobnost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Otázka PROČ a odpověď PROTOŽE. Lze věci zjednodušovat a proč je to třeba. Protože je to přirozené, stejně jako logika, zdravý rozum, spokojený život. Spokojený život se vším všudy, včetně porozumění. S několika přáteli jsme v tomto duchu začali vydávat samizdat D-éčko, měsíčník o demokracii a založili Klub Přátel Demokracie. Odkazy jsou v SEZNAM RUBRIK.